Δόθηκε παράταση για την υπαγωγή των Αυθαιρέτων στις ρυθμίσεις του ν.4014/2011 και την πληρωμή της 1ης Δόσης

Νέα παράταση δόθηκε για την υποβολή της αρχικής αίτησης (Α’ Φάση) τακτοποίησης αυθαιρέτων μέχρι 28-02-2012. Τρεις οι πιο σοβαροί λόγοι.

Πρώτος λόγος η πολύ μικρότερη προσέλευση από αυτήν που υπολόγιζαν τα κυβερνητικά στελέχη. Που να φανταστούν οι φωστήρες μας ότι οι πολίτες σε μία περίοδο που καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, τα τέλη κυκλοφορίας και τόσους άλλους φόρους, αδυνατούν να πληρώσουν έστω και το παράβολο της ρύθμισης. Δεύτερος λόγος είναι η αδυναμία του συστήματος να δεχθεί έστω και αυτόν τον αριθμό δηλώσεων. Μόλις πήγε να αυξηθεί λίγο ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων, το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής δηλώσεων του ΤΕΕ άρχισε να “κολλάει” συνεχώς. Τρίτος λόγος η αδυναμία από πλευράς του ΥΠΕΚΑ να λύσει οριστικά τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4014/2011. Κάποιες απαντήσεις δίνονται ανυπόγραφα από το site του ΥΠΕΚΑ, σε μορφή χρησμών (ο καθένας τις ερμηνεύει όπως θέλει) και αυτές πολλές φορές αναιρούν η μία την άλλη.

Τέλος για τις δηλώσεις που θα κατατεθούν μέχρι 31-12-2011, δόθηκε παράταση στην πληρωμή της 1ης δόσης μέχρι 31-01-2012.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Πολιτικός Μηχανικός Μ. Στεφάνου Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε ότι το γραφείο μας κατάφερε να διεκπεραιώσει περίπου 255 φακέλους ημιυπαιθρίων και λοιπών χώρων σε διάφορες πολεοδομίες κυρίως της Αττικής (αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα), σε χρόνους ρεκόρ, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της κρίσης που περνάμε όλοι, δεσμευόμαστε να διατηρούμε τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες μας πάντοτε στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.