Υπολογισμός προστίμου αυθαιρέτου

Υπολογισμός προστίμου αυθαιρέτωνΟ υπολογισμός του ειδικού προστίμου για τα αυθαίρετα, είναι πιο περίπλοκος από τον αντίστοιχο υπολογισμό για τους ημιυπαίθριους. Το φύλλο καταγραφής των αυθαιρέτων περιλαμβάνει τους συντελεστές που αυξομειώνουν κατά περίπτωση το πρόστιμο που υπολογίζεται από τον τύπο 0,15 x μ2 x τιμή ζώνης. Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα μπορείτε να δείτε εδώ.

Ειδικά για αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση καθ’ υπέρβαση οικοδομικής αδείας, συνολικής επιφάνειας μέχρι είκοσι (20) τμ και εφόσον το μέγεθος αυτό δεν υπερβαίνει το ποσοστό 20% της επιτρεπόμενης επιφανείας κάθε ιδιοκτησίας, βρίσκεται εντός οικοδομήσιμου τμήματος του οικοπέδου, και δεν υπερβαίνει ποσοστό 10% του επιτρεπόμενου ύψους βάσει της οικοδομικής άδειας μετρούμενο από τη στάθμη του περιβάλλοντα χώρου που ορίζεται στην άδεια αυτή, το πρόστιμο καθορίζεται σε ποσόν χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για ακίνητα σε εκτός σχεδίου περιοχές, σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για ακίνητα που βρίσκονται σε εντός σχεδίου και εντός οικισμών περιοχές με τιμή ζώνης έως δύομισι χιλιάδες ( 2.500) ευρώ και σε τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για περιοχές με τιμή ζώνης μεγαλύτερη από δύομισι χιλιάδες ευρώ (2.500) ευρώ.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε την υπαγωγή του ακινήτου σας στην ρύθμιση του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, επικοινωνήστε μαζί μας  για να σας υπολογίσουμε το ειδικό πρόστιμο και να κανονίσουμε μια συνάντηση στο χώρο σας το συντομότερο δυνατόν.

Εσείς το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι η επικύρωση του γνησίου της υπογραφής σας στις αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις που θα σας ετοιμάσουμε. Όλη την υπόλοιπη διαδικασία την αναλαμβάνουμε εμείς, πάντα με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Πολιτικός Μηχανικός Μ. Στεφάνου Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε ότι το γραφείο μας κατάφερε να διεκπεραιώσει περίπου 255 φακέλους ημιυπαιθρίων και λοιπών χώρων σε διάφορες πολεοδομίες κυρίως της Αττικής (αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα), σε χρόνους ρεκόρ, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της κρίσης που περνάμε όλοι, δεσμευόμαστε να διατηρούμε τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες μας πάντοτε στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.